Bagaimana untuk membuat satu Delicious Kuah kuning Banding

Bagaimana untuk membuat satu Delicious Kuah kuning Banding ikan lazat – selepas sebelum ini kita Kongsi Resipi bagaimana untuk membuat sos bandenga ikan, kami kini sekali lagi berkongsi resipi mengenai proses dan bagaimana untuk membuat bandenga ikan Kuah yang lazat dan menyelerakan kuning. Ikan Kuah kuning banding merupakan salah satu ikan yang diproses yang mempunyai resep pastel goreng gurih Kuah yang berpengalaman dengan kunyit kuning dengan warna serta digabungkan dengan rempah-ratus lain perasa sebagai pelengkap atau perisa di whitefish ikan. Ikan bandenga memang sentiasa mempunyai kelazatan yang baik, walaupun diproses dalam apa jua cara. Banding dan ikan ini masa ikan tidak kurang sedap & lazat dengan sos bandenga yang telah dikemukakan sebelum. Ikan Kuah kuning banding adalah banyak menguntungkan walaupun ikan milkfish mempunyai duri yang begitu banyak.
Walau bagaimanapun, duri pada bandenga ikan ini boleh dilunakkan dengan mendidih pertama atau dipresto supaya duri-duri ikan ini akan menjadi lembut dan boleh kita makan dengan daging. Ia sememangnya makanan yang sangat istimewa dan lazat ikan bandenga ini kuning Kuah supaya ia boleh meningkatkan selera makan keluarga anda. Sila anda di rumah membuat resep es krim vanila yang enak sangat mudah dan ringkas.
Bagaimana untuk membuat ikan Banding kuning Kuah yang lazat nikmat
Bahan-bahan:
ikan bersaiz sederhana milkfish segar 1 kg (dipotong 2 bahagian)
air menyempitkannya
2 sudu teh jus limau nipis
2 sudu teh air Asam
Daun Bay 2 cadar
keyakinan oleh lengkuas 2 cm
1 batang jagung Serai (memarkan)
memasak minyak 1 sudu sayuran
pod scallion 1 batang jagung (dihiris)
2 keping daun oren
Halus bahan perasa:
4 ulas bawang putih
3 bijirin candlenut
kunyit 2 cm
Halia 1 cm
8 bawang merah bijirin
1 sudu teh garam
Brown sugar (halus combed)
penambah perisa mengikut rasa
cili merah besar 2 keping
15 buah-buahan Cayenne hijau
Bagaimana untuk membuat ikan rebus kuning Banding:
Ikan rebus banding bersama-sama dengan daun bay, jus limau, lengkuas dan Serai stalks dalam air mendidih hingga mendidih dan mengecut
Panaskan minyak dan kemudian tumis bahan perasa yang licin sehingga aromatic
Masukkan daun limau Bahasa dan kacau sehingga layu daun limau
Tuangkan sedikit air dan masukkan bandenga ikan pun rebus
Tambah air Asam kemudian biarkan duduk selama beberapa minit sehingga rempah menyemai dan matang
Angkat dan kemudian Hidangkan bersama nasi putih
Taburkan scallion dicincang pea Banding kuning Kuah ikan resipi yang mempunyai rasa dan aroma semakin enak dan lazat.
Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s